Re: Jak donutit dodavatele vystavit fakt
To je legální? Jana F.
Mám s nimi kupni smlouvu, tam je v jedne casti uvedene, ze po predani predmetu smlouvy vystavi danovy doklad s vyuctovanim zaloh. Ja jsem se o tom na FU zminovala ale nikdo nemel zajem. Pro me je ten doklad ale dulezity. Je mi jasne, ze neodvedli DPH - jsou platci - proto doklad nevystavi. Ale nikoho to nezajima a jde o vysokou castku - skoro dva miliony. Dekuji Lenka
verze -1- asi neobstojí. nebude se jednat o doklad vystavený plátcem, a oni to jednoduše dokáží. sice se jim doměří, ale pak už nebudou mít zájem vám fakturu vystavit a vám zbyde několik let tahání po soudech.
pokud písemně oznámíte na fú, musí se tím zabývat a pokud mu to dodaní, možná vám i tu fakturu vystaví. spíš bych ale za nimi šel, že toto udělám a budou to mít s časovým penále nebo krácení daně (trestný čin) a rádi vystaví sami. ale bacha, musíte se podepsat, od nového správního řádu platí - anonymy můžou skončit v koši:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 5. 2006 14:07
Zaplatila jsem trikrat zalohu a nemohu z dodavatele dostat fakturu. Nejen ze ji nevystavil po uhrade kazde zalohy, ale ani konecne zuctovani. Nepomohly ani tri doporucene dopisy. Poradte, na koho se obratit. Dekuji Lenka