Re: směnka-prosím moc někoho o radu
ono záleží kdo směnku podepsal...právnická osoba nebo majitel jako soukromá osoba..setkala jsem se s oběma případy. když je podepíše právnická osoba (dlužník) tak se to považuje za úhradu závazku pak je to 321/255 pokud ji podepsal majitel jako soukromá osoba za dlužníka pak je to jen podrozvaha, kde se eviduje směnka. v případě konce roku uvádí se textem v příloze
Re: směnka-prosím moc někoho o radu
Děkuji Vám za ochotu a odpověď.
Je pravda, že jsem si automaticky myslela, že je tam uveden název naší firmy a podpis majitele firmy.
Je tam, ale uveden majitel jako fyzická osoba a jeho podpis. Název firmy nikde. Takže jestli dobře to dobře chápu tak to budu vést podrozvahově.75***/75**
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 5. 2006 9:08
Dobrý den,
teď mi přinesl zaměstnavatel směnku - tuto směnku jsme vystavili dodavateli, že ji mám dát do účetnictví a já vůbec nevím co s tím.
Na směnce je napsáno, za tuto vlastní směnku bez protestu zaplatím 1.000.000,- Kč, směnka je vystavena 9.2.2006 další datum je 5.května 2006 a 17.5.2006 převzal dodavatel originál této směnky. Vůbec to nechápu a nevím jak zaúčtovat. Prosím někoho o radu. Moc děkuji.
Iva