Re: vydaná zálohová faktura DE
aha - tak ještě jednou v mé řeči :o)
na ZF můžu a nemusím psát DPH - já ho tam tedy nenapsala...později vystavím normálně fakturu na třeba instalatérské práce a do položek faktury pak ještě napíšu (mimo materiálu) mínus zálohová faktura 40.000,-....??? a je už jedno zda je to placené převodem nebo hotově...?
Na ZF si asi založím nový šanon...
já vím se ptám hloupě...ale jsem tu sama a začínám - není kde se zeptat...tak prosím o trpělivost :o) Děkuju!!!
Re: vydaná zálohová faktura DE
Na ZF pokud vedete DE NEPÍŠETE DPH .... vše ostatní je tak jak jste napsala.
A pokud někdy příjmete zálohovou fakturu a bude tam rozepsané DPH, tak se nelekněte :-) oni nevedou DE, ale účetnictví = i zálohové faktury jsou pro ně i Vás daňovým dokladem = můžete si z nich hned nárokovat DPH.
:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 5. 2006 7:58
Prosím Vás, vystavuji zálohovou faktruru v Pohodě. Rozepisuje se v ZF také DPH? pokud ho tam rozepíšu v náhledu faktrury se stejně neobjeví... Jak to je?