Re: DOPP a dvě otázky
DOPP není postaveno, že musí být do 5000,--, nesmí přesáhnout 100 hod. za rok u jednoho zaměstnavatele.
Jinak pokud provedete práci na základě DOPP a za měsíc dostanete 5000,-- a nepodepíšete prohlášení, zam-tel Vám srazí 15% srážkové daně a příjem se už nikde (ani v účtu ani v přiznání) neuvádí.
Pokud by jste dostal 12000,-- hrubého a nepodepsal prohlášení, pak Vám zam-tel odvede 20% zálohové daně a potom Vám pro účely podání daň. přiznání musí vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech.Takže by se tento příjem v DE neměl objevit a nebo jako nedaňový příjem. V přiznání by byl uveden jako příjem podle §6.
Jinak se podívejte na ostatní dotazy o DOPP, je to tu řešeno i několikrát denně a opravdu srozumitelně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 5. 2006 9:08
dobré ráno, rád bych se zeptal..... Jsem OSVČ, ale jednou do roka provádím práci pro firmu na DOPP.
1) jedná se o 12.000,-. DOPP však může být jen do 5.000/měs. Částka mi však na účet došla vcelku. Mohu dát vcelku do DE?
2) když je to příjem již zdaněný 15% srážkovou daní, bude to pro mě již nedaňový příjem?
Učetní mi to v předchozích letech dávala do zdanitelných příjmů jako prodej služeb.........nemám to tak ponechat? Děkuji Ivan