Re: Stereo od Ježka - vlastní sestavy
Protože firmu, kterou účtuji, zajímá, které středisko mělo jakou daňovou povinnost u DPH. Každé středisko má své finance a na DPH by mělo přispět podle svého DPH. Proto tuto sestavu potřebuji. Navíc mají pět různých středisek. Umíte mi poradit?
V tom případě bych vyjela rozvahu za konkrétní středisko a období. Nárůst či pokles na účtu 343 by měl ukazovat, kolik to středisko má přispět do "centrálního" fondu nebo kolik z něj má naopak odčerpat. Samozřejmě ten účet 343 je výsledkem vstupů a výstupů, ale to je taky v pořádku, protože to odráží skutečný tok financí i jakousi finanční samostatnost střediska.
Pokud tazatelka nemá dobře zadané vstupy, tak jí nepomůže žádná sestava :-) Vlastní sestavy ve Stereu jsou docela dobrý nástroj, sama si pomocí nich občas definuju nějaké pomocné či specifické výstupy, které Stereo nemá nadefinováno přímo v programu. Případné dotazy k vlastním sestavám i k dalším tématům ohledně Sterea doporučuju směrovat spíš na diskuzní forum k programu http://www.jezeksw.cz/forum/stereo/index.php , případně na hot-line, kterou má každý registrovaný uživatel zadarmo.
Na hot-line jsem se nemohla dovolat, proto jsem zkusila toto fórum. Rozvaha asi můj problém řešit nebude, jisté řešení jsem našla v deníku po zadání složené podmínky při výběru. Je to ale pracné a chtěla jsem si ušetřit práci. Nejjednodušší se mi zdála vlastní sestava právě pod zpracovaným DPH. Bohužel se mi nepodařilo jí sestavit. Navíc vím, že bych potřebovala i jinou sestavu, tak jsem se chtěla naučit s nimi pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 5. 2006 15:49
Poradí mi někdo, jak dostanu z programu Stereo sestavu, kde budu mít DPH dle středisek? Vím, že můžu vytvořit sestavu v deníku po zadání složené podmínky, ale tam se mi "plete" i odvedené DPH a to nechci. Potřebuji daňovou povinnost za jednotlivá střediska. Asi nejlepší by bylo v Učetnictví/Zpracování DPH/Tiskové sestavy/Vlastní sestavy vytvořit svojí sestavu, ale nějak mi to nejde. Díky