Re: Odmítnutí služební cesty
>Jaký mi hrozí postih, když odmítnu služební cestu do
>rizikové země? Může to být kromě výpovědi i náhrada
Bezpečnost práce samotnou je zaměstnavatel povinnen zajistit pouze na pracovišti. Zaměstnavatel je ale taky povinnen identifikovat možná pracovní rizika a předcházet jim, tzn. měl by vás sám upozornit, že cesta do některé země je riziková a nedoporučit ji. Pokud to neudělá, můžete dle §135/2 (a asi i 135/4) cestu odmítnout, aniž byste tím porušil své pracovní povinnosti.
>škody nebo ušlý zisk? Souhlas s cestami jsem sice
>nepodepsal, ale falšování podpisů zam-ců je ve firmě běžné,
>takže si souhlas snadno vyrobí. Novou práci si najdu,
>ale život mám jen jeden...
To jste si v podstatě odpověděl sám...
Re: Odmítnutí služební cesty
Irák, Afgánistán. Není tam velká konkurence, tak toho chtějí využít. :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 5. 2006 6:14
Jaký mi hrozí postih, když odmítnu služební cestu do rizikové země? Může to být kromě výpovědi i náhrada škody nebo ušlý zisk? Souhlas s cestami jsem sice nepodepsal, ale falšování podpisů zam-ců je ve firmě běžné, takže si souhlas snadno vyrobí. Novou práci si najdu, ale život mám jen jeden...