Re: Dańová úleva
--
Na zákl.slevu 600 Kč nárok nemáte, protože jste k 1.1. 2006 SD. Budete mít nárok na slevu ve výši 125 Kč/měs. a to z důvodu souběhu nároku na výplatu ČID a SD. Podmínkou pro uznání je potvrzení FÚ, které vám bylo vydáno na základě trvání částečné invalidity. Asi jste předkládal rozhodnutí o částečné invaliditě, rozhodnutí o přiznání ČID, SD a měl byste vlastnit i potvrzení z LPK, že jste nadále částečně invalidní dle § 44 odst. 1 zák. č. 155/95 Sb. a dle § 67 odst. 2 písm.b) zák.č. 435/2004 Sb. jste současně osobou zdravotně znevýhodněnou. Pokud jste byl nepřetržitě částečně invalidní před přiznáním SD, měl vám FÚ vystavit potvrzení s účinností od r. 2005. Mohl byste si dodatečně podat přiznání nebo alespoň zaběhnout na FÚ, ať vám dají potvrzení nové a neuplatněné slevy za rok 2006 promítnout až v ročním zúčtování nebo v přiznání. Dalo mi pěknou práci přesvědčit pracovnice na FÚ, že vůbec něco takového existuje. Teprve po interním školení a 3 návštěvách zaměstnance, potvrzení vydaly. Potvrzení je na dobu neurčitou s tím, že poplatník musí hlásit rozhodné změny
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 5. 2006 7:55
Pobírám starobní důchod od roku 2005 a od ledna 2006 jsem zaměstnán.Do star. důchodu jsem přešel z částečnou invaliditou.
Od května 2006 mám vystaveno potvrzení z Finančního úřadu pro uznání slev na dani vydaného na základě rozhodnutí OSSZ.
Jaké odpočty na dani budu mit.