Re: pro p. Waldmanna - srážky x daň.bonu
Pan Pelech ve Mzdové účetní 1/05 str. 7 uprostřed:
Daňový bonus je příjmem poplatníka (z veřejných rozpočtů), . . . (tzn. je nutrální ve vztahu ke státním sociálním dávkám).
Abeceda mzdové účetní 2006 str. 99 nahoře:
... výpočet čistého průměrného výdělku neovlivňuje.
Z toho lze vydedukovat, že bonus se nazapočítává ani pro sociálku ani do čistého příjmu pro Úřad práce a tím ani pro srážky. (Bez mučení se přiznám, že mám v počítači nastaven bonus jako započitatelný pro srážky.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 5. 2006 9:53
Reaguji na diskuzi z 16.5.06 o zápočtu daň.bonusu do čisté mzdy pro účely srážek ze mzdy. Napsala jsem dotaz do firmy, která nám poskytuje mzdový program a výsledek je nejistý. Program započítává bonus pro srážky. Odepsali, že existují na tuto problematiku rozdílné názory a budou rádi pokud jim pošlu výklad, který by upřednostnil moje tvrzení. Přímo o zápočtu jsem se nikde nic nedočetla. Nevíte, kdo by byl kompetentní k výkladu? Nebo to mohu hodit za hlavu a započítat, kalkulovat s tím, že mě zaměstnanec nenapadne. Větší nebezpečí by hrozilo od věřitele. Pro tuto chvíli se mi problém vyřešil, protože zaměstnanec skončil, ale do budoucna bych chtěla mít jasno. Děkuji