Re: Účtování ve skladech
Aktivace se účtují ve skupině 62 , o hotových výrobcích ve skupině
12. V těchto skupinách bych zvolila analytiku tak, abych oddělila
potřebné díly. Pro vyskladnění materiálu k úpravě bych vyčlenila analytiku 111, kde se dá sledovat stav odeslaných dílů a kam přijde faktura za povrchovou úpravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
29. 5. 2006 10:25
Potřebuji poradit, jak účtovat na skladech. V programu to mám nějak divně nastavené a nechci si v účetnictví nasekat moc chyb.
Rozjeli jsme novou výrobu a vše se mění.
Fa došlá 111/321
Příjemka na sklad 112/111
Výdej do výroby 501/112
To vše je mi jasné. O hotových výrobcích jsem doposud účtovala pouze na konci roku jako o nedokončené výrobě 121/611 a při prodeji v dalším roce 611/121.
Teď ale potřebuji námi vyrobené díly (které se lisují z granulátu evidenaného na skladě) aktivovat a přidat do sestavy dalších nakoupených dílů, zkompletovat a prodat jako hotový výrobek.
Všechny tyto díly ze skladu materiálu potom přesunou jako jeden výrobek na sklad zboží. A odtut ho vyskladnit a prodat.
Poraďte mi někdo přes které účty provádět aktivaci vlastní výroby.
Mě to program účtuje 121/121. To ale asi nejde.
Beru všechny zkušenosti.
Dále bych potřeboval vědět, přes které účty se účtuje vyskladnění materiálu k dalším povrchovým úpravám a zase zpět na sklad.
Děkuji