Re: letenka a dph
Pokud se jedná o přefakturaci, DPH mu fakturovat nemusíte. Na daňovém dokladu pouze uveďte, že se jedná o přefakturaci dle přiloženého dokladu (kopii originálu vámi uhrazené faktury mu k tomu připnete) a je to vyřízeno. Přefakturace - částka bez DPH dle přiloženého dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
29. 5. 2006 13:50
Zaměstnanci poletí na služební cestu do Itálie. Vyřídili si letenky přes nízkonákladovou leteckou společnost s názvem Ryanair. Odlet je z Bratislavy. Dle jejich pokynů byla provedena úhrada za letenky, přičemž poté jsme obdrželi e-mailem pokyny k letu a podrobnější informaci s tím, že to slouží i pro účetnictví jako doklad. Není na něm uveden žádný identifikační údaje společnosti - pouze Ryanair.com a sdělení, že v rámci evropské unie to jako doklad stačí, že firma není plátcem dph a tedy to dph nepodléhá. No hrůza - vůbec nevím, co s tím. Nevím, jestli náhodou mi nevzniká povinnost dodaňovat či něco podobného - podařilo se mi zjistit pouze sídlo firmy a jejich něco jako IČO - je to firma z Irska tedy z EU. A ještě ke všemu jeden z těch, na které je vystavená letenka a figuruje tedy na tom "dokladu", tak není zaměstnancem, ale pracuje pro firmu na ŽL v oblasti zprostředkování. Budeme mu muset tedy náklady na letenku přefakturovat. Jak to bude s DPH? Já mu to přece musím vyfakturovat s DPH, protože naše firma je CZ, on je také CZ - oba jsme plátci DPH, tak v tom snad není žádný problém, ne? Že já musím mít pořád takové specialitky, se kterými si nevím rady. Moc děkuji za reakce.