Re: trvalé bydliště
2. ZRUŠENÍ TRVALÉHO POBYTU
Žádost o zrušení trvalého pobytu podává oprávněná osoba (vlastník domu, bytu nebo uživatel bytu) starší 18ti let, v souladu s § 12, zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, tj. dodržení 2 podmínek:
a) zaniknutí užívacího práva občana k objektu nebo jeho vymezené části
b) občan tento objekt neužívá
Předkládá se:
- návrh na zrušení údaje o místu trvalého pobytu, který musí obsahovat jméno, příjmení, adresu trvalého pobytu a ověřený podpis oprávněné osoby žadatele a jméno, příjmení, datum narození a místo současného pobytu odhlašované osoby a důvod ke zrušení trvalého pobytu
- doklad, na základě kterého vzniklo a zaniklo užívací právo (list vlastnictví, nájemní smlouva ...), doklad o zániku užívacího práva (rozsudek soudu o výpovědi z nájmu bytu, majetkové vypořádání, odejmutí souhlasu k přihlášení TP), důkaz o tom, že osoba, které má být TP zrušen, objekt neužívá (čestné prohlášení svědka)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 5. 2006 16:11
Potřebuji odhlásit syna z trvalého bydliště, hrozí mi, že mi prodá střechu nad hlavou, jak to mám udělat bez jeho asistence??? Jde to??