Re: osvedčení o registraci
Ono hodně záleží, co jste vyplnila na tu přihlášku k registraci. Jsou tam dvě data - jedno datum vystavení ŽL a druhé datum zahájení činnosti. Pokud jste vyplnila obě, pak jste OSVČ a jste dále povinna zaregistrovat se na OSSZ a přísl. ZP. Pokud jste pouze vyřídila ŽL a nezahájila - není toto datum vyplněno - pak OSVČ - podnikatel nejste. Snad je to dostačující. AF
Pak předpokládám, že jedete v režimu svobodného podnikání a když už jste se tedy registrovala, beru, že jste OSVČ a platí pro vás to samé, co jsem psala výše - registrace na OSSZ a ZP. Proč jinak byste se registrovala. Je to vaše hlavní povolání nebo studujete či jste zaměstnaná?
nejsem zamestnana, zaregistrovala jsem se proto, ze jinak nemohu napsat fakturu a moje agentura mi nemuze proplatit penize...ptala jsem se i na F.U. zda nevi jestli jsem OSVC nebo ne, ale nevedeli a v moji agenture mi rekli ze asi nejsem, ze se v tom nikdo poradne nevyzna...take jsem se chtela zeptat zda muzu uplatnovat vydaje nebo ne?Dekuji mockrat
Dobrý den,
s dovolením bych se připojila k diskuzi.Mám stejný problém.7 let pracuji u stejného zaměstnavatele na HPP.V roce 2004 jsem si přibrala brigádu jako hosteska /ochutnávky,promo akce na cigarety atd../.Podmínka je registrace k Dph /né živnostenský list/.Registraci dostanete na modeling /další a poslední variantou je sportovec/.V témže roce jsem si přivydělala cca 5000.V roce 2005 a 2006 jsem již nedostala žádnou nabídku k práci,která by mi vyhovovala.Nyní dostávám u hlavního zaměstnavatele vypoved pro nadbytečnost a mám obavu aby mi po přihlášní na ÚP byla vyplácena podpora v nezaměstnanosti.Nevím totiž přesně co vlastnictví registrace obnáší...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
30. 5. 2006 10:05
Dobry den, mam mensi problem, zaregistrovala jsem se na F.Ú. (modeling), pokud mam pouze osvedceni o registraci jsem automaticky OSVĆ?.Nikdo mi na toto zatim nedokazal odpovedet...Diky