Re: na úřady nemůže nikdo ??
>>Za překročení lhůty odevzdání zcela zbytečného papíru
>>jsem měla rok problém, než se vyřídilo mé
>>odvolání.Přesto, že jsem přesvědčena o tom, že jsem
>>nic
>>nezpůsibila, cítím se teď jako podvodník a zloděj
>>největšího
>>kalibru.Díky přístupu našich zakonodárců a
>>ochránců.Do
>>konce života budu litovat, že jsem tak nenapravitelně
>>poctivá ke svému okolí.Jak ale na úřad, který má dle
>>správního řádu vyřírit odvolání do 30 ti dnů a trvá mu
>>to
>>celý rok??? A navíc samozřejmě s dovětkem, že už se
>>nemůžete nikam odvolat??? Oni nemusejí nic a po
>>normálním člověku se vezou a přitom stačí jen
>>upozornit,
>>jelikož nejsme všichni právníci a splést se nebo si
>>nesprávně něco vysvětlit je snad u každého možné.Takže
>>se
>>mohu odvolat asi ma lampárnu, že rozhodující nejvyšší
>>orgán nedodržuje zákony, které si sám diktuje. Nebo
>>mám
>>nějakou šanci napadnout tak pozdní rozhodnutí? Kdo mi
>>poradí, kdo o tom něco ví??? Děkuji Vám všem.N.
>
>Odvolat nebo stěžovat si můžete na jejich postup u
>jejich vyšší inštance.
>>A navíc samozřejmě s dovětkem, že už se
>>nemůžete nikam odvolat??? ......
Stěžovat si můžete ale mějte na paměti známý axiom:
Porušíte-li vy zákon, dopustila jste se porušení zákona.
Poruší-li zákon úředník, nedopustil se porušení zákona.
A další věc: neznalost zákona neomlouvá.
PS - a podle čeho soudíte, že šlo o zcela zbytečný papír?
vzhledem k tomu, že správní řád platí od 1.1.06, tak asi těžko překročili lhůtu 1 rok, ne? a ta lhůta stejně není 30 dní od podání vašeho odvolání a přerušuje se při různých úkonem. a opravdu jste podávala odvolání podle správního řádu?
stěžovat si na postup vyšší instanci, i po rozhodnutí o odvolání je šance u soudu.
Na ÚP je nutno udat do osmi dnů všechny informace, které by mohly ovlivnit setrvání v evidenci - nástup do PP, do školy, narození dítěte. Oznámila jsem na ÚP, že jsem na dohodu vydělala 3500Kč H.Na dohodě o prov. práce bylo datum od 1. a ne den skutečně sepsané dohody.To právě byla skutečnost rozhodná pro mé další setrvání v evidenci. Má chyba!Na odvolání z 3.6.2005 na MPSV, jsem čekala až do 25.5.2006 na odpověď , bohužel stejnou jako z ÚP. Rozhodli dle zákona 71/1967 Sb. o správním řízení. ve znění pozdějších předpisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 5. 2006 14:01
Za překročení lhůty odevzdání zcela zbytečného papíru jsem měla rok problém, než se vyřídilo mé odvolání.Přesto, že jsem přesvědčena o tom, že jsem nic nezpůsibila, cítím se teď jako podvodník a zloděj největšího kalibru.Díky přístupu našich zakonodárců a ochránců.Do konce života budu litovat, že jsem tak nenapravitelně poctivá ke svému okolí.Jak ale na úřad, který má dle správního řádu vyřírit odvolání do 30 ti dnů a trvá mu to celý rok??? A navíc samozřejmě s dovětkem, že už se nemůžete nikam odvolat??? Oni nemusejí nic a po normálním člověku se vezou a přitom stačí jen upozornit, jelikož nejsme všichni právníci a splést se nebo si nesprávně něco vysvětlit je snad u každého možné.Takže se mohu odvolat asi ma lampárnu, že rozhodující nejvyšší orgán nedodržuje zákony, které si sám diktuje. Nebo mám nějakou šanci napadnout tak pozdní rozhodnutí? Kdo mi poradí, kdo o tom něco ví??? Děkuji Vám všem.N.