Re: dárcovská SMS - daňová evidence
Ano, fakturu od mobilu, co jiného. Dárcovské smsky jsou zasílány pouze na stanovený a schválený počet subjektů. Obdobně když byly v r.2002 povodně, nebylo potřeba dokládat potvrzení od příjemce, pokud byla pomoc poskytnuta na některé z čísel účtů, které byly zveřejněny (Člověk v tísni atd.).
S dárcovskými SMSkami nemám praktické zkušenosti, myslím s jejich prokazováním berňáku, výše uvedené proto prosím berte jako mou úvahu, nikoliv jako nevyvratitelné tvrzení.
no my jsme narazili na neuvěřitelnou paní na fú, která manželce dms v hodnotě asi 1500 neuznala ani na základě faktur, protože a teď se podržte: neměla telefonní hovory v podnikání!!!!!!!!!!!!!!!!!! a navíc požadovala potvrzení příjemce daru. já totéž předloni:-( než se dohadovat, raděj jsme to vzdali)
Díky, že jste se podělil o zkušenost. Zírám a lituju vás :-( Asi bych v obdobné situaci bojovala, pokud bych měla čas a síly. Nejde o ty peníze, ale o princip. Zkusila bych se odvolat na vyšší místa, tj. na FŘ a případně i na MFČR. Důvod, že neměla telefon v podnikání, je přece blbost. Doufám, že vám to ta paní z fú dala písemně!
Článek o DMS
Chápu, někdy je lepší nebojovat a věnovat se důležitějším (nebo i ziskovějším) záležitostem. Hledala jsem teď na internetu k problematice DMS a našla jsem tento článek z časopisu Daně a právo v praxi 8/2005, je tam oddíl i o DMS.
http://www.sagit.cz/pages/prehlrub.asp?cd=303&typ=c
každému jej přiřazuji :-)
paní Jana F. výška 160 cm, hubená, věk 48let, mahagonové vlasy
Eva M. výška 170cm, rubustní, věk 45let, tmavé vlasy
bdm vysoká, hubená, světlovlasá třicátnice
graver = ksicht Arnošta Goldflama
jaša = vyšší jež jana F., stejného věku, světlejší vlasy
atd. atd.
už chápete
*** No tak to je síla :-))))) Nevím, kde na to "anonym" chodí ale měl by si uvědomit, že tady jsou lidé, kteří se opravdu znají i v reálu, takže z pokusu o trefu do černého z toho je někdy pěkná blamáž. A už to tady jednou bylo - taky mimo :-)))))))) ***
jasně, že je to mimo!!! Nejsem jasnovidec.
Pouze jsem Vás chtěla obveselit tím jak si Vás představuji.
Já prostě potřebuji za káždým "nickem" vidět nějaký ksicht.
Paní Evo - až zas do Heleny Růžičkové néééé.
A vy pane 1234? Promiňte, ale jste celý Jiří Paroubek i s tou bradavicí na tváři. Tak a máte to!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 5. 2006 16:43
Prosím o radu. Mám před sebou vyúčtování T-mobile:
základ daně... 1837,30
DPH 19%..... 349,08
celkové vyúčtování za služby.... 2186,38
haléřové vyrovnání .... 0,12
zprostředkovaný prodej zboží a služeb: DÁRCOVSKÁ SMS ... 30,-
celkem k úhradě.... 2216,50
Jak v daňové evidenci "zaúčtuji" dárcovskou sms? Společně s hovorným jako nákup služeb nebo celkovou částku rozdělit na nákup služeb (hovorné) a sms? A jak, na jaký druh "účtu"? Vůbec si s tím nevím rady.
Moc děkuji za odpověď!