Pracovněprávní průměr

• (neregistrovaný)

11. 6. 2015 16:40

Dobrý den,
    již několik dní se trápím s výpočtem pracovně-právního průměru.. Nejsem účetní a tak jsem z těchto výpočtů dost mimo, protože tento průměr potřebuji vypočítat u tří zaměstnanců a je nutné počítat s tím pravděpodobným výsledkem.. Jedná se mi o toto:
    1.zaměstnanec-HPP, nástup 1.4.2015, hodinová mzda 80 Kč za hodinu, potřebuji vědět průměr, aby mi byl systém schopen spočítat náhradu mzdy za svátek a dovolenou (v dubnu odpracoval 40,5 hodiny přesčas, v květnu jen 18,5 hodiny)
    2.zaměstnanec-HPP, nástup 4.5.2015, hodinová mzda 80 Kč za hodinu, taktéž potřebuji ten průměr pro výpočet za svátek
    3.zaměstnanec-HPP, nástup 20.4.2015, fixní mzda 11000 Kč hrubého.
    Prosím, poraďte mi někdo, jak to správně spočítat, jsem naprosto zoufalá a ze všech těch čísel mi už jde hlava kolem..
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2015 9:50

Lada (neregistrovaný)

Váš problém je, že nelze vypočítat průměr za čtvrtletí standardním způsobem, protože zaměstnanci u vás pracují jen krátce. Lze řešit různě. Můžete dát každému z nich stejný průměr, jaký má jiný váš zaměstnanec pracující na stejné pracovní pozici. U těch, kteří už u vás byli zaměstnaní i v dubnu, můžete použít dubnovou mzdu pro výpočet průměru (hrubá mzda / počet odpracovaných hodin). Nebo můžete jednoduše jako pravděpodobný průměrný výdělek použít jejich hodinovou mzdu sjednanou ve smlouvě (ve vašem případě 80 Kč/hod.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).