Re: Jméno...
>>jsem zivnostnik a chci provozovat (poskytovat
>>sluzby),
>>ktere by melo mit nejake urcite jmeno napr. "PJEKNEJ
>>UCES" (proste tak jako je to u firem) co musim
>>udelat?
>>Nevim jestli jsem to dobre popsal :-/ a zda me
>>pochopite doufam ze ano :-)
>
>Jako FO můžete používat jako obchodní jméno cokoliv,
>důležité je aby u toho obchodního jména bylo i Vaše
>jméno a příjmení, místo podnikání + Vaše IČO.
>
>PJEKNEJ UCES
>David Novák
>Za Králikárnou 123
>Praha 1
>110 00
>IČO 123 456 78
Pro doplnění informace citace z obch.zákoníku:
§8/2 zák 513/1991
U svého jména a příjmení nebo názvu může podnikatel nezapsaný v obchodním rejstříku užívat při podnikání odlišující dodatek nebo další označení za předpokladu, že nepůsobí klamavě a jeho užívání je v souladu s právními předpisy i dobrými mravy soutěže; takový dodatek nebo označení není firmou a je chráněn právem proti nekalé soutěži
§8/1
§ 9(1) Firmou fyzické osoby musí být vždy její jméno a příjmení (dále jen "jméno"). Firma fyzické osoby může obsahovat dodatek odlišující osobu podnikatele nebo druh podnikání vztahující se zpravidla k této osobě nebo druhu podnikání.
>David Novák - >PJEKNEJ UCES
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 6. 2006 17:47
jsem zivnostnik a chci provozovat (poskytovat sluzby), ktere by melo mit nejake urcite jmeno napr. "PJEKNEJ UCES" (proste tak jako je to u firem) co musim udelat? Nevim jestli jsem to dobre popsal :-/ a zda me pochopite doufam ze ano :-)