Re: prohlášení správce vkladu - doklad b
§ 60 Obch.zák.-
vklady spravuje zakladatel pověřený tím v zakladatelské smlouvě- , správou může být pověřena též banka.
Podle praxe:
obch.soud chce doložit, že vklad(y)byl(y) (splacen(y).
Nejjednodušší založit pro novou firmu účet, složit vklad, zpracovat písemné prohlášení správce vkladu, dle odst.4 § 60 to ukládá jako povinnost, toto se přiloží s dokladem z banky o složení vkladu v návrhu na zápis do OR a stačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 6. 2006 8:13
Zakládám s.r.o. a jsem jediný společník(zakladatel). Jsem zároveň správce vkladu. Je třeba doložit obchodnímu rejstříku k zápisu mé čestné prohlášení o tom, že byl vklad složen a ještě potvrzení banky? Nebo stačí jen potvrzení banky nebo mé čestné prohlášení??
Setkal jste se někdo s tím, že by banka byla správcem vkladu i když je to možné - nikde jsem to v jejich produktech nenašel. Není to můj případ, ale zajímalo by mě to?????
Hezky den