Re: nemanželské dítě
je-li žena vdaná,považuje se za otce dítěte manžel automaticky a je také zapsán do RL dítěte. Stanovení otcovství po narození dítěte,podle zkoušky DNA,myslím z popudu manžela,pokud nebude chtít své otcovství uznat. Na nějaké tvrzení ženy,kdo je otcem nelze brát zřetel.
Re: nemanželské dítě
Souhlasím, není to tak dlouho, co se to tu řešilo u jednoho mého klienta, jen tam šlo o to, že on chtěl otcovství přiznat, jen nestihl potřebné lhůty, takže v rodném listě jeho dítěte právě figuroval manžel, protože v době těhotenství a po porodu se teprve rozváděli a nikoho nezajímalo, že už spolu xxx měsíců nic neměli.
Opravdu budete muset počkat na DNA.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 6. 2006 8:41
Dotaz je trochu z jiného soudku, ale snad se někdo najde kdo pomůže. Můj syn čeká dítě s vdanou ženou - tak tvrdí ona!! Zajímalo by mě kdy se určí otcovství, když spolu nežijí (syn s těhotnou). Ona je nyní v rozvodovém řízením - ale i nadále žije se svým mužem. Syn tvrdí že dítě není jeho. Jak má postupovat? Poraďte prosím.