Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2015 10:28
Přeji hezký den,
plánuji výrobu a prodej domácích zvěřinových paštik dle živnosti volné - Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků:
"Výroba potravinářských výrobků zpracováním rostlinných a živočišných surovin a potravních doplňků, přídatných a pomocných látek na potraviny určené k lidské výživě, zejména zpracování drůbeže, králíků, zvěřiny, ryb... Obsahem činnosti není zpracování masa velkých a malých jatečných zvířat, kromě drůbeže, králíků a zvěřiny, zpracování masa na polotovary a masné výrobky..."
Není mi úplně jasné, jak je toto myšleno - mohu tedy paštiky pod tímto oborem vůbec vyrábět? A pokud chci používat jako jednu ze surovin vepřové sádlo a játra (ani jedno není maso), je to možné?
Děkuji za případnou odpověď
Vítek