Hlavní navigace

Domácí paštiky - živnost volná

  • (neregistrovaný) 82.202.91.---

    16. 6. 2015 10:28

    Přeji hezký den,
    plánuji výrobu a prodej domácích zvěřinových paštik dle živnosti volné - Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků:
    "Výroba potravinářských výrobků zpracováním rostlinných a živočišných surovin a potravních doplňků, přídatných a pomocných látek na potraviny určené k lidské výživě, zejména zpracování drůbeže, králíků, zvěřiny, ryb... Obsahem činnosti není zpracování masa velkých a malých jatečných zvířat, kromě drůbeže, králíků a zvěřiny, zpracování masa na polotovary a masné výrobky..."
    Není mi úplně jasné, jak je toto myšleno - mohu tedy paštiky pod tímto oborem vůbec vyrábět? A pokud chci používat jako jednu ze surovin vepřové sádlo a játra (ani jedno není maso), je to možné?

    Děkuji za případnou odpověď
    Vítek

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 6. 2015 8:09

      MonikaSh

      Proto je tam to slovíčko "KROMĚ", to znamená že z drůbeže, králíků a zvěřiny můžete vyrábět paštiky v rámci živnosti volné. Jen se nesmí konzumovat na provozovně.  ;) Nezapomeňte na další předpisy spojené s výrobou v potravinářském podniku.

    • 17. 6. 2015 9:49

      kravinec (neregistrovaný) 82.202.91.---

      Ano, ale pak tam stojí "zpracování masa na polotovary a masné výrobky", což není úplně jasné, zda se vztahuje k té první či druhé části věty, navíc sádlo a játra nejsou maso. Je to celé poněkud nejasné.

    • 18. 6. 2015 6:53

      MonikaSh

      Ale tím je míněno maso z velkých a malých jatečných zvířat. Zajděte si na váš živnostňák, tam vám řeknou, kam "spadnete".  ;)
      Myslíte si, že kebabárny, pojizdné párkárny a grilovárny v ČR mají hostinskou činnost? Nemají! Dělají to na obor 7.  >:(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).