Re: Zánik smlouvy
Ono to není tak jednoduché...
Závazky jsou totiž součástí dědického řízení stejně jako pohledávky a majetek. U Eurotelu Vám to přijde divné, nicméně kdyby měl otec hypotéku, asi by Vám už tak divné nepřišlo, že se musí splatit a banka úmrtím dluh neodpustí. Bohužel i v tak malém měřítku je to obdobné a Eurotel má právo na vypořádání smluvního závazku.
Robert Haken
Re: Zánik smlouvy
Jen doplnění: smlouva je zřejmě uzavřena dle občanského práva. Zde je výslovně stanoveno (§579/1), že smrtí dlužníka závazek nezaniká (nejde zjevně o závazek, který může být splněn pouze osobně dlužníkem). Závazek bude tedy předmětem dědického řízení a můžete ho odmítnout pouze tak, že se vzdáte veškerého obsahu dědictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 6. 2006 21:49
Prosím o radu. Zemžel mi otec, která měl s Eurotelem uzavřenou smlouvu na 24 měsíců. Měl pochopitelně smlouvy i s jinými firmami, které smlouvy po předložení úmrtního listu naprosto bez problémů vypověděly. Eurotel to však odmítá a požaduje plnění i nadále s tím, že podle odst. 11.6. všeobecných podmínek otec porušil smlouvu - tedy si dovolil zemřít.
Může mi někdo poradit, zda má na toto jednání Eurotel právo?
Děkuji
Zuzana