Re: doh. o prov. práce a předmět podníká
osobne jsem nikdy neslysela, ze by mohl byt problem v tomto, ale DPP se uzavira na neopakujici se, jednorazovou cinnost .... pokud bude mit prace opakujici se charakter, tak by se mela uzavrit DPC (coz znamena pojisteni)..... tak jestli spis v tomto nebude problem
Re: doh. o prov. práce a předmět podníká
Také nevidím problém v druhu činnosti. Je přece samozřejmé, že ten člověk bude vykonávat práci, kterou máte Vy jako předmět podnikání. Např. pěstujete vinnou révu a uzavřete s ním dohodu o provedení práce na okopání x ha vinic. Musíte dát pozor na to, aby ta dohoda byla skutečně dohoda o provedení práce (tzn. sjednat pracovní úkol, za x Kč, v jakém termínu má být úkol proveden a uvést počet hodin, které předpokládáte k provedení toho úkolu. Tyto PŘEDPOKLÁDANÉ hodiny nesmí přesáhnout 100).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 6. 2006 7:59
Dobrý den, mám prosbu, chceme zaměstnat pána....jedná se osezónní práci, tak na pět měsíců...visí na něm, ale velká exekuce a tak ho nechceme hlásit na OSSZ ani na VZP a chceme s ním uzavřít dohodu o provedení práce, problém je, že by se jeho činnost týkala přesně hlavního předmětu podnikání společnosti. Je to možné? Známá mi říkala, že to možné není:-(