Re: Vrácení již vyúčtované zálohy - co s
kolonka na to neni - druha strana vam ho musi potvrzeny vratit, staci veta "DPH bude odvedeno v mesici ..." / "dobropis je zarazen do evidence v mesici....." a podpis
Ustni domluva nestaci.
Re: Vrácení již vyúčtované zálohy - co s
Žádné potvrzování, toto je specifický případ řešený v § 42/3 ZDPH - odvislé od vrácení platby. Vystaví se daňový dobropis, zd. plnění uskutečněné v období provedení opravy výše daně dle § 42/4/b ZDPH.
Př. vrátím platbu 7.6.06, mohu vystavit dobropis s DUZP 7.6.06, daň na výstupu snižuji za červen 2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 6. 2006 8:40
Pokud vystavím zálohovou fakturu na zboží, zákazník ji zaplatí, já mu vystavím daňový doklad s vyúčtovanou DPH a oba tento doklad vložíme do DPH. Následně ale z obchodu sejde a vracejí se zákazníkovi všechny peníze. Jak se to pak dělá s DPH, neboť já jsem ze zálohy DPH odvedl a nyní bych ho potřeboval dostat zpět?