Re: ODMĚNA ČI MZDA PANÍ BDM PROSÍM POMOC
*** S dovolením začnu od konce. Nemusí, nemusí si vyplácet nic. Odměny jednatelů se řídí rozhodnutím valné hromady, v případě jedinného společníka jeho rozhodnutím, takže je to na jeho libovůli :-)) Druhou věcí ale je, zda je to výhodné. Pokud si jednou za čas nějakou odměnu (dle Obch.Z.) dá, jednoznačně se tím postaví dle ZDP do pozice zaměstnance s jeho výhodami - dala bych. Odvody jako u zaměstnance ale s tím, že u důchodce nemusí být dodržen minimální odvoz zdr. Pokud si žádnou odměnu nedá, pak může samozřejmě "žít" je s podílů na zisku - taky možnost ***
Re: ODMĚNA ČI MZDA PANÍ BDM PROSÍM POMOC
Vážená paní bdm; můžete si prosím přečíst odpověď na tento dotaz
je to ve zprávě č. 225350. Moc děkuji za odpověď Monika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 6. 2006 11:25
Mám šéfa jenž je jediný majitel s.r.o.; dosud má smlouvu jako zaměstnanec - ředitel.
Nyní nastupuje do starobního důchodu. Chce vědět, co bude pro něj lepší. Zůstat jako zaměstnanec a vyplácet si min. mzdu, aby nemusel moc odvádět, příp. něbýt zaměsznancem na HPP, ale jen statutárem a vyplácet si jen odměny ?
Ale mě spíš zajímá jestli je povinnen, když je jediným vlastníkem a jednatelem, si každý měsíc vyplácet nějakou mzdu či odměnu a pokud ano, tak kde se tuto informaci dočtu ?
Moc děkuji a přeji hezký den. Monika