Re: Odměna čl.výboru-společenství vlastn
jeslti je to odměna výboru tak se účtuje 523 (dan neúčinné) a pokud mají na to sepsanou dohodu o prac.činnosti...to je jiná nelze tomu říkat odměna členů výboru, ale je to klasický plat za nějakou práci tak je to DPČ nebo do 100 hod DPP...jak vyhovuje ale musí být písemná a nesmí to nahrazovat odměnu členů výboru (předpokládám, že tuto odměnu odsouhlasila schůze vlastníků...měli si odsouhlasit zaměstnání...V.
Já jsem se možná špatně vyjádřila - zajímá mne, na základě čeho jsou odměňováni (nikoliv jak o tom účtovat) - jestli prostě existuje jednotná forma způsobu odměňování, zda to má být DPČ, nebo co vlastně - a jak se spočítá - jestli se vůbec počítá - čistá mzda...
Zdaní se zálohovou daní 20%, pokud nemají podepsané prohlášení k dani, což asi nemají. SP a ZP se neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 6. 2006 9:32
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vyplácením odměn členům výboru společenství vlastníků bytového domu?
Je to klasická DPČ - nebo jiný druh smlouvy? Odměna "hrubá" je 5.000,- Kč, jak je to s odvody? Děkuji za odpověď, Hana