Re: zálohová faktura
My účtujeme takto. Při platbě dostaneme pokl. doklad bez rozpisu DPH a hned nato nám je vystaven daňový doklad z platby s rozpisem DPH. Příjmový pokl. doklad + daňový doklad z platby přiložím k našemu výdajovému pokl. dokladu a zaúčtuji
314/211
343/211
Při vyúčtování už DPH neřeším, pokuď není doplatek. Pouze dám příslušnou částku do Nákladů a odúčtuji z 314.
Zálohová fa jako taková se neúčtuje. Pouze ji evidujeme.
Re: zálohová faktura
A můžu uplatnit DPH takto i z banky? Asi nejspíš ano. A jak je to s tím doplatkem? A jak účtujete platbu záloh plynárně a následně pak vyučtování?
1) přeplatek: Dám příklad: záloha 11000,- ,
pak přišel daňový doklad = faktura za dodávku plynu kde je DPH jak ze zálohy tak ze spotřeby a spotřeba činí s DPH 6261,- tudíš je tu přeplatek 4739,-.
2) doplatek : záloha 27900,-
DPH opět rozepsáno i ze zálohy i ze spotřeby. Ta činí 132022,50
tudíš je tu doplatek 104122,50. Prosím napište mi postup nevím si vůbec rady. Děkuji za příspěvky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 6. 2006 10:54
Chtěla bych se zeptat jak zaúčtuji zálohovou fakturu která je hned ten den placená hotově? vím,že se o zálohových fakturách neúčtuje. Na pokladním dokladu je napsáno úhrada zálohy,tudíž tam také není rozepsané DPH. Jak to zaúčtuji? Musí mě ta firma vystavi daňový doklad k zálohové faktuře, nebo by šlo si do pokladního dokladu dopsat DPH a účtovat jen podle pokladního dokladu?