Re: Rada pro zaměstnavatele lidí s ČID,Z
Dle § 81 zákona o zaměstnanosti má povinnost zaměstnávat osoby se zdr.postižením každý zaměstnavatel, který zaměstnává více než 25 zaměstnanců. To zřejmě ale není Váš případ. V uvedeném zákoně je vyjmenována možnost plnění. Jinak v zákoně o zaměstnanosti,§79 jsou uvedena práva zaměstnavatelů na informace a poradenství od úřadu práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 6. 2006 10:43
Prosím o radu nebo názor.... Podnikám v oboru Grafické a kresličské práce - a zaměřil jsem se na zaměstnávání zdravotně nebo tělesně postižených lidí - konkrétně vyrábíme a prodáváme určitý druh výrobku,který prodáváme po celé ČR.Vzhledem k tomu,že nejsem na žádných dotacích od státu (a ani nechci) a musíme si na vše vydělat,je počet zaměstnanců malý - jeden pán s ČID,jeden pán vozíčkář (ten je již v plném starobním důchodu) a paní ZTP.mimo to podporujeme léčbu pětiletého chlapce v zahraničí.
Nedávno jsem se setkal s názorem,že budu mít jakési problémy s nějakým plněním... nevím doslova jak to bylo myšleno,ale doposud ani finanční úřad nereagoval negativně. K prodeji výrobků zaměstnávám brigádně studenty nebo dobrovolníky.
Prosím o názor k tomuto.Děkuji Vám moc za Váš čas a názor a jsem s pozdravem
P.H.