Re: DPH povolení v DE-paní Aňu prosím
+Nejsem si zcela jist, ale pokud jde o vystavení povolení převážet nadměrný náklad, nedošlo k žádnému zdanitelnému plnění, aspoň ne
pro vás. Pokud na faktuře není DPH vyčíslena, nědělal bych si s tím starosti. Jestliže přepravní firma tento náklad započte do svých výkonů (služeb), pak celý výkon je něco jiného, protože se částka váže ke zdaniitelnému plnění. +
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 6. 2006 14:22
Prosím o názor na případ: Fa.přijatá z DE na povolení převážet nadměrný náklad v DE na 1700 EUR (bez DPH). Je to pro firmu v tuzemsku, která provádí přepravní služby v EU. Mám z této faktury přijaté odvést DPH 19% a zároveň provést odpočet? Vzhledem k tomu, že jsem se setkala s názory různými, nevím zda vůbec DPH odvést a odpočítat. Přepravní firma v tuzemsku pak dále přefakturovává tato povolení včetně přepravy s 19% DPH zase firmě v tuzemsku. Děkuji za odpověď.