Re: Kdy uplatnit zůst.cenu do výdajů
V roce vyřazení majetku z evidence. Pokud jste ZC neuplatnill v r. 2005, pak příjem do výše neuplatněné ZC vyloučíte z daňových příjmů - viz. § 23 odst. 4 písm. e) částky zaúčtované do příjmů (výnosů), pokud souvisejí s výdaji (náklady) neuznanými v předchozích zdaňovacích obdobích jako výdaje (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, a to maximálně do výše těchto neuznaných výdajů (nákladů) v předchozích zdaňovacích obdobích. Obdobně postupují poplatníci uvedení v § 2, kteří nevedou účetnictví.
Re: Kdy uplatnit zůst.cenu do výdajů
*** Obávám se, že tohle by neprošlo a opravte mě, prosím, pokud mi něco uniká. Ano, je to náklad roku 2005. Ovšem uplatnit jej v roce 2006 nepůjde, protože §23/4/e se týká NEUZNANÝCH nákladů a ne těch, ktré jen byly opomenuty uplatnit. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 6. 2006 16:23
Prosím o radu kdy uplatnit do výdajů zůstatkovou cenu hmotného majetku. Majetek jsem prodal dle smluv a vyfakturoval 29.12.2005. Zaplaceno budu dostávat během několika let počínaje rokem 2006 ve splátkách. V roce 2005 jsem neobdržel z prodeje ani korunu. Nevím zda musím uplatnit ZC majetku v roce prodeje nebo zda ji mohu uplatnit až v následujících letech až budu dostávat úhrady.