Re: Kam s nimi?
*** Upřímně řečeno, nevidím důvod, proč s nimi něco dělat - možná ale tazatelka ano - a natožtak je dávat do výnosů, když byly uhrazeny - chce to jen nějak prokázat. Pokud neprokážete, pak by opravdu JEDNOU nezbylo nic jiného, než uvedla paní Eva ale jen u těch, které jsou vyjmenovány v §23/3/a/12 ***
Pokud nechcete ty faktury vyřazovat definitivně (a dodanit), tak si je můžete prozatím přeúčtovat na zvláštní analytiku k účtu 321, případně i na 325x, aby se vám nemotaly v zůstatku běžných a dohledatelných faktur na účtu 321.
Ráda bych se toho zbavila zejména proto, že od letošního roku jim bude dělat účto někdo jiný, tak bych nechtěla předávat nějaký binec, i když to není zrovna moje chyba. Asi udělám tu analytiku, ve středu jdeme k daň.poradci s rokem 2005, a jeho firma to bude i přebírat, zeptám se ho, jak to vidí on. Díky za názory.
Platba by se měla dohledat, i když ztratili útržky, teda pokud to neplatil někdo z vlastního :-). Pokud ne, pak si vzal peníze z pokladny a tento výdej by měl být zaúčtován (záloha za zaměstnanci a po předložení útržku převést jako úhradu k faktuře) jinak by nesouhlasila pokladna. Výdej z pokladny mohl být zaúčtován také jako přímý nákup a pak je dodavatelská faktura duplicitní účtování. Pokud ano(=platil z vlastního), tak se firma na jeho úkor obohatila a pak by bylo správné účtovat do výnosů.
Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 6. 2006 21:12
Kam s fakturami z předešlých let, které mi zůstávají jako neuhrazené na účtu 321. Většina jich asi je sice zaplacených, ale doklady nejsou ( s.r.o., úhrady dříve prováděli hlavně složenkami, útržky poztráceli ). Jsou tam i položky starší více jak 3 roky, které jsem převzala po přecházející účetní, navíc k účtu 321 nebyla provedena dokladová inventarizace a nepodařilo se mi dát ji dohormady. Jedná se celkem o částku cca 25 tis.