Re: Žádost o peněžitou pomoc v mateřství
Ona tam má zřejmě datum nástupu na MD od lékaře. Vy tam, jako zaměstnavatel, vyplníte datum skutečného nástupu na MD (předpokládám, že se to datum shoduje a že nedělala déle). Nástup na MD nesmí být dříve než 56 a ne později než 42 kal. dnů před předpokládaným dnem porodu. Pokud je všechno v pořádku a v tomto rozmezí na MD nastoupila, pak to tedy potvrdíte a pokud jste malá organizace, odevzdáte na sociálku. Pokud jste VO, pracujete s tím Vy - vyplácíte jako dávky nemocenského pojištění.
Na zdravotní pojišťovnu nahlásíte začátek MD kódem M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 6. 2006 7:33
Dobrý den, zaměstnankyně přinesla žádost o peněžitou pomoc v mateřství kde je uvedeno datum nástupu na MD. Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat? Zatím s tím nemám žádnou zkušenost. Děkuji za každou odpověď.