Re: Jak zaúčtovat?
Předpokládám, že se jedná o s.r.o., resp. PO.
Veškeré sankce vůči FÚ jsou nedaňové, takže 545.
Náklady řízení dle platebního rozkazu bych také dala na 538.
Nezaplacené SP, ZP za zaměsnance necháte na 524, jen se to vyloučí v přiznání. Event., že by to bylo pro vaši potřebu
a naposledy nejasné platby v bance bych účtovala na účet 365 - něco jako půjčka společníkovi a při nejbližší příležitosti to vyrovnala třebas snížením mzdy apod. Rozhodně jej ale upozorněte, že takhle NE!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 6. 2006 9:04
Dobrý den, prosím o radu, jak zaúčtovat tyto případy:
1) exekuční náklady (FÚ - náklady za neplacení DPH) - je to nedaňový náklad, takže mám zaúčtovat na 545?
2) náhrada nákladů řízení (Kooperativa - dle platebního rozkazu) -zaúčtovat daňově na 538?
3) nezaplacené soc. a zdrav. pojistné za zaměstnance - přeúčtovat z 524/336analyticka na nedaň. 524?
4) v bance mám nějaké platby, ale nikdo neví, co to je. Jak zaúčtovat? V bance jsou i nějaké výběry soukromými šeky, co s tím?
Děkuji