Re: Money - zálohové faktury
...tak teď na to koukám, že v rozvaze je v pasivech uveden účet 324 - Přijaté provozní zálohy, kde hodnota odpovídá již zaplaceným zálohám. Potřeboval bych tam přidat i vydané, ale ještě nezaplacené zálohové faktury, lze to nějak?
Výdej zaál. faktury evidujeme: 324/324
Příjem peněz za zál. fakturu: 221/324
Děkuji,
Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 6. 2006 9:59
Přeji hezký den,
používáme Money S3 a přijaté platby za zálohové faktury dáváme na 324/324. S administrací těchto faktur nemáme problém, vše funguje jak má. Teď jsem ale narazil na problém, kdy mám bance, u které žádám o úvěr ukázat účetnictví. Pokud vyjedu nějaké rozvahy atd, všude jsem ve veliké ztrátě, protože se tam nepromítají přijaté peníze za zálohové faktury. Banka chce něco, kde bude patrný i účet s přijatými zálohami - ale jak na to? Předpokládám, že bych tam měl dostat stranu Dal účtu 324?
Zálohové fa jsou do zahraničí, takže se na ně již nevystavuje daňový doklad s DPH.