Re: mateřská dovolená
Ano, pokud nastoupíte na MD v rozmezí 56 až 42 kal. dnů před předpokládaným datem porodu, budete znovu pobírat mateřské dávky a jejich výše se bude vypočítávat z předchozích 12 měsíců. Pokud v těchto měsících nebyl žádný odpracovaný den ani příjem, pak se budou zohledňovat vždy 3 další měsíce dozadu tak dlouho, až se narazí na tři měsíce, ve kterých nějaký odpracovaný den a příjem byl. Z toho se pak vypočítá mateřská.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 6. 2006 22:48
Dobrý den,
jsem třetím rokem na mateřské dovolené (mému prvnímu dítěti budou v srpnu 2006 tři roky), nemám rozvázaný pracovní poměr se svým zaměstnavatelem a tento měsíc se mi narodí druhé dítě.Mám dotaz, zda mám nárok na 28 týdnů mateřské a z čeho se její výše bude vypočítávat? Již jsem odevzdala zaměstnavateli papír s nástupem nové mateřské od 8.května.