Re: porovnání nemocenské
tezko lze rici, o kolik zaplati vice na nemocenske, to zalezi na tom, jak budou zam-ci od 1.1.07 nemocni (mozna existuje nejaka kalkulacka, kam zadate nemocnost treba za letosni rok a ona vypocita nejakym zpusobem odhad - o te bohuzel nevim....)
Od 1.1.07 bude zam-tel misto 26% socialky odvadet pouze 24,1%, takze usporu muzete vypocitat snadno (na zaklade soucasnych odvodu)
sazby jsou uvedeny v zakone o pojistnem na socialni zabezpeceni c.589/92, §7 - tady na strankach je jeste stare zneni, nevim, jestli ta novela uz vysla ve sbirce zakonu;
zamestnancum zustane 8%
Po mně to majitel firmy také chtěl, tak jsem to spočítala
v porovnání roku 2005. Vyšel mi dle očekávání rozdíl
v neprospěch podnikatele ve výši 74 tis./rok. A ještě k tomu přibude další negativní faktor a sice první tři dny dosud se platí 25%, po novu bude podnikatel platit 30%.
to asi mate velkou nemocnost.....
nevim, jak velka jste firma, ale i po 1.1.07 bude moznost "jet" po staru, tzn. platit 26% socialku a nemocenskou pak vyplaci socialka..... jen si presne nepamatuju, jestli to nahodou neni jen pro MO nebo i pro velke..... zkuste se po teto moznosti popidit (kdyz se vam novy system nevyplati), moc se o ni totiz nemluvi
Zaměstnavatelé s méně než 26 zaměstnanci budou mít navíc možnost dobrovolně si zvolit jiný systém. V praxi by to znamenalo, že budou-li odvádět vyšší pojistné za zaměstnance – 3,3 % (současné pojistné), pak jim polovinu vyplacené náhrady mzdy bude refundovat ČSSZ.
vytrženo z kontextu na www.UCTO2000.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 8:53
je prosím někde na netu porovnání o kolik více zaměstnavtel zaplatí za nemocenskou od 1.1.2007 a o kolik méně na pojistném. Chce to po mě zaměstnavatel a já si nevím rady.