Re: Zaměstnanec-smlouva o prac.poměru+DP
Aha, dobrý den Ilono.Jsem ráda,že vás "slyším".Ale vaše odpověď mě moc nepotěšila,protože jsem myslela,že to chápu a ejhle...takže to bude tak, že se sečtou oba přijmy (což zřejmě umí každý mzdový PC program) a zdaní to daní dle tabulek? A co SP a ZP, když se z DPP neodvádí? Tzn.,že v tomto případě je tomu taky jinak?Děkuji!!!
Re: Zaměstnanec-smlouva o prac.poměru+DP
Sp a Zp odvadite normalne jen z HPP, az ve "finale" se sectou zaklady dane a zdani spolecne (program by vam to mel takto vypocitat);
kdyby mel ale DPC, tak z kazde mzdy zvlast odvedete pojistne, ale ve finale take danite dohromady.
Hledam to v zakone o tom zdaneni, az to najdu, tak se jeste ozvu ;)
Re: Nevite nekdo odkaz na §?
diky moc - ja tento taky cetla, jen jsem nevedela, jestli bude pro pi. Ivu dostatecne presvedcujici (je tam ta veta ....."vyjma příjmů zdanitelných srážkou podle zvláštní sazby daně ...")
Ale snad ano ;))))
Ja totiz mylne predpokladala, ze bude v nejakem § napsano, ze u 1 zam-tele se prijmy dani dohromady... proste polopaticky vyklad ;)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 9:07
Přepokládám,že je možné se zaměstnancem na hlavní pracovní poměr sepsat ještě DPP na 1 pracovní úkol. Pracovní úkol nesmí být stejný jako je jeho pracovní náplň, nesmí být delší než 100 hod./1 rok u 1 zaměstnavatele. Jak je to pak se zdaněním příjmů?Hrubý příjem z hl.činnosti je cca 12.000,- a z DPP 2.000,-. Daní se každý příjem zvlášť? Podle mého názoru by to tak mělo být, protože u DPP nepodepsal Prohlášení, tudíž daň bude srážková 15%... Prosím opravte mne, pokud tomu tak není.Děkuji