Re: Zpětný výpočet DPH
pri vypoctu castky DPH z celkove castky vznikaji rozdily kvuli rozdilne metode vypoctu (mne napr. vyslo 3613,40 a 686,60 ;); ale s tim si hlavu nelamejte, jedna se pouze o halere..... klidne do PC zadejte 3613,30 a castku DPH opravte na 686,70 - program by vam to mel umoznit
Re: Zpětný výpočet DPH
Mám taky parkoviště a protože se kdysi účetní rozhodla, že bude DPH zaokrouhlovat na desteihaléře - při fakturaci, tak ted musím každou přijatou platbu na parkovišti rozúčtovat na základ a DPH a zaokrouhlit DPH.
Tzn. 10 * 0,1597 = 1,597 = 1,60Kč DPH a základ 8,40 Kč
A způsob výpočtu DPH u zjednodušeného daň. dokladu určuje přímo § 37 odst. (2)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 10:24
Mám příjem z výběru parkovného 430 aut x 10 Kč = 4300 Kč
Toto je částka s 19 % DPH, jaký je základ a DPH?
Základ - 3613,30
DPH - 686,70
Takto mi to vyjde, když to vypočítám zpětně (dělá mi to počítač, zadám částku celkem a ono to rozdělí), když zadám takto získaný základ tak mi to DPH vypočítá 686,50 a celkem částku mi počítač ukáže 4299,80 Kč.