Re: VÝPOVĚD PROSÍM O RADU rychle
Zalezi na tom, ceho chcete dosahnout vy...
Muzete pristoupit na dohodu - ukonceni k datu na kterem se dohodnete + 2-mesicni odstupne (trvejte na tom, aby v dohode byl napsan duvod - organizacni duvody - a vyse odstupneho).
Ale oni vam asi chteji dat mensi odstupne, ze?
Re: VÝPOVĚD PROSÍM O RADU rychle
To je těžké. My tady neznáme, co se v té firmě děje, sami jsou jistě v těžkostech. Můžete jim vyjít vstříc a dohodnout se skončení poměru k nějakému datu (můžete se zkusit dohodnout i na později než 12.8., třeba až na konec srpna a když Vy jim takto vyjdete vstříc, tak oni na oplátku také couvnou) a na nějakém odškodném, např. ve formě odměny. Nebo se můžete dohodnout na ukončení, ale trvat na řádném odstupném. Nebo můžete trvat na výpovědi s 3 měsíční výpovědní lhůtou, tzn. že by poměr končil až 30.9. a k tomu odstupné. Otázkou je, čeho skutečně dosáhnete, protože se může stát, že pokud budete trvat na zákonu a firma půjde ke dnu, nedostanete pak třeba vůbec nic, protože na to prostě nebude. Nebo z nich něco dostanete, ale bude to méně, než čeho byste dosáhla, kdybyste se dohodla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 11:36
Dnes mi bylo oznámeno v práci, že se mnou již z organizačních důvodů nepočítají.Mohou mě zaměstnant tak do 12.8.06 s výběrem dovolené.Měla bych se s nimi pak dohodnout na nějaké výši odstupného jaké to mi nebylo řečeno. Pokud ale nepřistoupím na jejich podmínky - výše odstupného bylo mi naznčeno že nebudou mít peníze - budou mi to dlouho splácet. Jak se mohu bránit pokud by mi dělali tyto problémy poradte kdo mi potom pomůže vyjádření chtějí do zítřka.
Prosím poradte jsem v dost nepříjemné situaci je mi přes padesát těžko se hledá práce - manžel už 7 měsíců nemocen - vypadá to špatně syn studuje VŠ - všechno teď táhnu sama - dík za radu.
Vím ,že bych měla nárok na 3 měsíce výpověd + 2 odstupné, ale to se jim zjevně nelíbí jak mi bylo též řečeno.
Poradte prosím - rychle a díky všem.