Re: vyřazení zboží
Moc možností není.
1. Prodat je levně, v řádu korun až desetikorun (nevím co je to za zboží). Pak ho v pohodě odepsat ze skladu na 504. Ztráta zde = podnikatelské riziko.
2. Dát ho na smeťák. To už je škoda, která není daňově relevantní.
3. Na základě smlouvy ho darovat, a alespoň něco málo uspořít na dani
4. Nechat se vykrást neznámým pachatelem (a nenechat se chytit).
Jistě budou další, kteří budou vědět radu, ale mě už nic nenapadá.
Re: vyřazení zboží
*** Zboží máte v nákladech a když byste jej chtěla vyřadit z důvodu darování, musela byste je zase z nákladů dostat = zvýšit o ně základ daně a pak hodnotu daru uplatnit jako odečitatelnou položku, pokud splňuje podmínky §15. Výhodnější zejména u plátců DPH je prodat je za nějakou symbolickou cenu - pokud je nebudete prodávat nějak spojené nebo blízké osobě, nebude žádný problém. Do příjmů Vám pak půjde jen tato tržba z prodeje a žádné úpravy byste nemusela dělat. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 15:58
Prosím, buďte někdo tak hodný a vysvětlete mi co musím nebo mohu udělat, když jsem v minulých letech nakoupila zboží, které již nechci mít na skladě, je neprodejné a nejraději bych jej darovala do domova důchodců.
Jak postupovat, abych nebyla postižena finančním úřadem?
Vedu daňovou evidenci.
Mnohokrát děkuji za zprávu.
Zdeňka