Re: Student a prace
Kdy jste skládala závěrečnou zkoušku, toho 1.6.? Nebo byly státnice už v květnu? Studentem jste totiž ještě měsíc po měsíci, ve kterém bylo studium řádně ukončeno (státnicemi), pokud v něm (v tom další měsíci) nejste zaměstnána po celý měsíc (tzn. od prvního do posledního dne).
Re: Odpověď paní Jiřce
Vychází se ze Zákona i státní soc. podpoře 117/1995, pro Vás hlavně §14, kde je právě ta definice, do kdy je student VŠ považován za nezaopatřené dítě. Na tento zákon pak odkazuje i zákon o daních.
Jestliže jste závěrečnou zkoušku konala 1.6., pak jste 1.6. byla ještě studentem. Takže po celý měsíc červen platí stav k prvnímu dni, tedy v červnu jste považována za studenta, ať už jste měla zaměstnání nebo neměla. A následující měsíc, v červenci, byste měla statut studenta jen tehdy, pokud byste nebyla po CELÝ měsíc zaměstnána a ani po celý měsíc nebyla v evidenci ÚP. Pokud jste, jak píšete, nastoupila v průběhu června do zaměstnání a to trvá a bude trvat až do konce července nebo déle, pak v červenci už nemáte statut studenta, protože jste v tom měsíci vykonávala výdělečnou činnost CELÝ měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 6. 2006 10:36
Dobrý den, mám takový menší zapeklitější případ. Do 31.5.2006 jsem byla zaměstnána na HPP a mezitím ještě studovala. 1.6.2006 jsem VŠ dokončila a od 12.6.2006 jsme opět nastoupila do nové práce. Chci se zeptat, zda v období od 1.6.2006 - 11.6.2006 jsem pořád ještě student.
Něco mi totiž pořád vrtá v hlavě, že do 31.7.2006 jsem pořád ještě studentem. Děkuji Vám za Váš názor a přeji dobrou noc.
Petra