Re: prosím o pomoc
Nemůžete (i kdyby na neschopence nebyla), protože k tomu ještě nevznikl zákonný důvod - vina nebyla prokázána a i kdyby byla, nebude výše trestu zřejmě postačující pro §53/1a.
Mimo to jste sdělením adresy zaměstnance zřejmě porušili zákon na ochranu osobních informací a vystavujete se reálnému nebezpečí ze strany tohoto zaměstnance. Pokud toto vše děláte jen na základě skutečnosti, že k vám někdo přišel a obvinil z něčeho vašeho zaměstnance, tak opravdu hodně riskujete.
Evelíno, já bych dělala mrtvýho brouka dokud se neobjeví a pak bych jí vyhodila. V neschopnosti jí totiž dát výpoveď nemůžete.
Až se vrátí tak jí dejte hodinovku třeba i s odstupným, hlavně ať neokrade ještě vás. Ale určitě bych vyhledala v této věci právníka.
>>Máme ve firmě zaměstnankyni, která je momentálně na
>>neschopence a dozvěděli jsme se, že než k nám
>>nastoupila, okradla jednu dotyčnou osobu a na policii
>>se to
>>nijak neřešilo, tudíž záznam v rejstříku žádný neměla.
>>Teď
>>dotyčná okradená přišla k nám a sdělila nám co se
>>stalo a že tu paní viděla u nás pracovat a chtěla po
>>nás
>>její adresu tak jsme jí tu adresu dali a ona, že jde
>>tedy na policii a chce tzo samozřejmě řešit. Teď moje
>>otázka: Můžeme tu zaměstnankyni, když je v
>>neschopnosti
>>z uvedeného důvodu vyhodit nebo ne???Děkuji za
>>odpověď
>
>Evelíno, já bych dělala mrtvýho brouka dokud se
>neobjeví a pak bych jí vyhodila. V neschopnosti jí totiž dát
>výpoveď nemůžete.
>Až se vrátí tak jí dejte hodinovku třeba i s
příště více rozmyslu při dávání adresy a obvinění někoho, kdo je třeba bez viny
vůbec bych se nedivila, kdyby Vás dotyčná zažalovala
vyhodit jste měla paní, která žádala o adresu a na Vaší
zaměstnakyni jste si měli dát pozor a vyhodit slušně
důvod by se našel
>odstupným, hlavně ať neokrade ještě vás. Ale určitě bych
>vyhledala v této věci právníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 6. 2006 12:54
Máme ve firmě zaměstnankyni, která je momentálně na neschopence a dozvěděli jsme se, že než k nám nastoupila, okradla jednu dotyčnou osobu a na policii se to nijak neřešilo, tudíž záznam v rejstříku žádný neměla. Teď dotyčná okradená přišla k nám a sdělila nám co se stalo a že tu paní viděla u nás pracovat a chtěla po nás její adresu tak jsme jí tu adresu dali a ona, že jde tedy na policii a chce tzo samozřejmě řešit. Teď moje otázka: Můžeme tu zaměstnankyni, když je v neschopnosti z uvedeného důvodu vyhodit nebo ne???Děkuji za odpověď