Re: Výpočet pom.části dovolené při výpov
POkud není u vás celý měsíc v pracovní poměru, dovolená za tento měsíc nenáleží. Vyjímkou by bylo, kdyby šel k jinému zaměstnavateli (prac. poměr musí navazovat) - v tomto případě by měl nárok za měsíc červenec ještě na 1/12. Tu může nárokovat buď u vás (předloží vám novou pracovní smlouvu) nebo u nového zaměstnavatele (doleží zápočtový list).
Podle ZP zaplatí dovolenou v takovémto měsíci ten zaměstnavatel, kde pracoval delší dobu (nastoupil-li bez přerušení do dalšího zaměstnání, sob. a neděle se nepočítá). Já bych mu na přinesenou smlouvu nezaplatila nic. Zato nastoupí-li k nám bez přerušení a má zápoč.list , počítám mu nárok za celý měsíc.Myslím,že to tak dělá většina, protože když někdo končí ,není jisté, zda někam nastoupí,či nenastoupí.
>>>Prosím,můžete mi poradit,jak se vypočítá poměrná část
>>>dovolené při výpovědi dohodou k 16.7.(zaměstnavatel
>>>souhlasil s výpovědí k tomuto datu, tudíž nebude
>>>běžet
>>>výpovědní lhůta 2 měsíce).Já jsem při výpočtu
>>>postupovala takto: Nárok měl 25 dnů, 1/12 = 2,08/1
>>>měs. tj.
>>>2,08x6 měsíců=12,48=nárok 12,5 dne+dopočítání
>>>července
>>>tj. 2,08:31dnů=1,19=nárok 1 den.Nevím,zda se takto
>>>počítá část měsíce nebo ne. Po mém výpočtu by měl mít
>>>nárok
>>>na poměrnou část celkem 13,5 dne.Je to prosím
>>>správně?Děkuji
>>
>>POkud není u vás celý měsíc v pracovní poměru,
>>dovolená za tento měsíc nenáleží. Vyjímkou by bylo,
>>kdyby šel
>>k jinému zaměstnavateli (prac. poměr musí navazovat)
>>-
>>v tomto případě by měl nárok za měsíc červenec ještě
>>na 1/12. Tu může nárokovat buď u vás (předloží vám
>>novou pracovní smlouvu) nebo u nového zaměstnavatele
>>(doloží zápočtový list).
>
>Podle ZP zaplatí dovolenou v takovémto měsíci ten
>zaměstnavatel, kde pracoval delší dobu (nastoupil-li bez
>přerušení do dalšího zaměstnání, sob. a neděle se
>nepočítá). Já bych mu na přinesenou smlouvu nezaplatila
>nic. Zato nastoupí-li k nám bez přerušení a má
>zápoč.list , počítám mu nárok za celý měsíc.Myslím,že to tak
>dělá většina, protože když někdo končí ,není jisté, zda
>někam nastoupí,či nenastoupí.
V tomto případě by platil dovolenou první zaměstnavatel - viz 108/1994 Sb., §10 odst.1) - pracovní poměr byl rozvázán 16.7.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 6. 2006 14:10
Prosím,můžete mi poradit,jak se vypočítá poměrná část dovolené při výpovědi dohodou k 16.7.(zaměstnavatel souhlasil s výpovědí k tomuto datu, tudíž nebude běžet výpovědní lhůta 2 měsíce).Já jsem při výpočtu postupovala takto: Nárok měl 25 dnů, 1/12 = 2,08/1 měs. tj. 2,08x6 měsíců=12,48=nárok 12,5 dne+dopočítání července tj. 2,08:31dnů=1,19=nárok 1 den.Nevím,zda se takto počítá část měsíce nebo ne. Po mém výpočtu by měl mít nárok na poměrnou část celkem 13,5 dne.Je to prosím správně?Děkuji