Re: Částečné vyřazení neodepsaného majet
Tak já si neumím představit, co je to za majetek, u kterého vyřadíte jen část, ale osobně si myslím, že pokud v červnu vyřadíte část majetku, tak jde o změněnou vstupní cenu a odpisy za červen z majetku, který Vám zůstal, musíte počítat nově z této změněné vstupní ceny, protože kdybyste další měsíc nevyřadil a odepisoval normálně až do úplného odepsání, tak se oprávkami dostanete na původní vstupní cenu, což je nesmysl, když máte část vyřazeno.
Takže za červen bych vypočetla nové odpisy z nové snížené vstupní ceny a v červenci bych účtovala tak, jak máte uvedeno, akorát ta zůstatková hodnota bude samozřejmě jiná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 6. 2006 14:37
Prosím o radu při účtování částečného vyřazení neodepsaného majetku:
Pořizovací cena 65tis
v červnu provedu částečné vyřazení z důvodu prodeje v hodnotě 10tis
v červenci provedu úplně vyřazení z důvodu prodeje
Účtování:
červen:
541/082 10000
082/022 10000
551/082 1833 - odpis dle odpisového plánu
červenec:
541/082 38087 (zůstatková hodnota dle plánu)
082/022 55000
Je takovéto účtování správné? a nebo mohu i v červenci uplatnit odpis a tím se mi sníží i zůstatková cena z původně účtovaných 38087 na částku poníženou o uplatněný účetní odpis?
Děkuji