Podle mě budete z hlediska zákona výrobce potravin a takové budete muset splnit požadavky.
Pokud vím, měla by Vám stačit živnost volná. Etikety musíte mít - určitě musí být uvedeno množství, složení a výrobce, možná alergeny podle EU (udělejte ji podle výrobku ze supermarketu, tam ji mají v 99% případů dobře).
U potravin podléhající rychlé zkáze se nezmění nic, ale nedokážu si představit distribuci, která mi zaručí nízkou teplotu, která je obvykle potřebná.
Zbytek odpovědi snad najdete třeba v http://www.khskv.cz/odborna_cinnost/hv/socr_%201.pdf a http://www.khskv.cz/odborna_cinnost/hv/socr_%202.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2015 19:40
Dobrý den,
můj podnikatelský záměr je založený na přebalovaní potravin z velko balení do balíčků zákazníkovy na míru a prodeji zákazníkovi přes eshop, jedná se o potraviny nepodléhající rychlé zkáze (oříšky, rýže). Na jaké předpisy si mám dát pozor? Jaká živnost mi postačuje? Co musí splňovat má provozovna? Potřebuji potravinářský průkaz? Jak na etikety, co na nich musí vše být? Existuje nějaká zjednodušená předloha nebo musím ztrácet čas prohledáváním jednotlivých zákonů a vyhlášek?
A co se změní, když přidám potraviny podléhající rychlé zkáze?
Předem děkuji za odpovědi.