Hlavní navigace

Přebalování potravin - vytváření menších balíčků

  • (neregistrovaný) 193.165.251.---

    7. 8. 2015 19:40

    Dobrý den,

    můj podnikatelský záměr je založený na přebalovaní potravin z velko balení do balíčků zákazníkovy na míru a prodeji zákazníkovi přes eshop, jedná se o potraviny nepodléhající rychlé zkáze (oříšky, rýže). Na jaké předpisy si mám dát pozor? Jaká živnost mi postačuje? Co musí splňovat má provozovna? Potřebuji potravinářský průkaz? Jak na etikety, co na nich musí vše být? Existuje nějaká zjednodušená předloha nebo musím ztrácet čas prohledáváním jednotlivých zákonů a vyhlášek?

    A co se změní, když přidám potraviny podléhající rychlé zkáze?

    Předem děkuji za odpovědi.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2015 23:02

      vn158 (neregistrovaný) 89.29.93.---

      Podle mě budete z hlediska zákona výrobce potravin a takové budete muset splnit požadavky.

      Pokud vím, měla by Vám stačit živnost volná. Etikety musíte mít - určitě musí být uvedeno množství, složení a výrobce, možná alergeny  podle EU (udělejte ji podle výrobku ze supermarketu, tam ji mají v 99% případů dobře).

      U potravin podléhající rychlé zkáze se nezmění nic, ale nedokážu si představit distribuci, která mi zaručí nízkou teplotu, která je obvykle potřebná.

      Zbytek odpovědi snad najdete třeba v http://www.khskv.cz/odborna_cinnost/hv/socr_%201.pdf a http://www.khskv.cz/odborna_cinnost/hv/socr_%202.pdf

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).