Re: dlužné výživné
Milá Ivčo,
můj přítel řešil podobný problém. Jeho otec pobíral jen invalidní důchod,ale kolem 700,- měsíčně mu přeci jen na dlužné výživné strhávali. Mělo by stačit zajít na okresní soud, zjistit v kterých dveřích tohle řeší a tam už vám dají vyplnit potřebný předtištěný formulář. Dáte souhlas k vymáhání a soud už vše zařídí. I když má jen dávky existuje také exekuce. Myslím si že máte realnou šanci uspět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 6. 2006 10:12
Potřebovala bych se s někým poradit, zda mohu a jak na svém otci požadovat dlužné výživné za dobu mé nezletilosti - nyní jsem už zletilá, ale nikdy na mne výživné matce neplatil, žiji dodnes jen s mamkou. Otec má nyní ve vlastní péči 3 děti ve věku 16,15,14 a je podruhé rozvedený. Pobírá jen sociální dávky a nikde nepracuje. Jak mám postupovat? Nebo raději počkat až budou ty jeho děti z 2.manželství dospělé? Doufám, že se někdo najde kdo mi pomůže a nebo doporučí někoho. Děkuji moc. Ivča