Re: Materiál
U způsobu "B" musíte vést skladovou evidenci (např. skladové karty). Při inventarizaci porovnáváte tuto skladovou evidenci se skutečně zjištěným stavem zásob, který zaúčtujete 1xx/50x. Rozdíly pak zaúčtujete - manka na vrub 549, přebytky ve prospěch účtu 648. Stornujete PS zásob. KS účtu 1xx musí odpovídat inventárnímu stavu zjištěnému fyzickou inventarizací.
Závěr: pokud vedete palety a ostatní drobný majetek ve skladové evidenci, pak musí být vykázán i v inventarizaci. Pokud tento majetek ve skladové evidenci neevidujete, pak nemůže být ani vykazován v inventarizaci.
Nic vám ale nebrání evidovat tento majetek evidenčně mimo skladovou evidenci a na konci roku tuto evidenci upravit podle skutečně zjištěného stavu. V takovém případě (jde o již používaný majetek) nebudete upravovat žádným způsobem náklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 6. 2006 9:15
Dobrý den.
Účtuji zásoby způsobem B.
Na základě inventury mám na skladě přepravky, palety, drobný majetek apod. který jsem dala v době pořízení do nákladů a který už se používal
To znamená, že je na konci převedu na sklad a tím pádem je musím vyloučit z nákladů?
Nebo tento majetek vedu pouze evidenčně???
Nebo na sklad /vyloučím z nákladů/ převedu jenom materiál, který se nakoupil, ale na zakázku /vyfakturovat/ půjde až v příštím roce?
Nějak to nemůžu pochopit...?? Můžete mi poradit?