Re: Oprava českého auta v SRN - jak s DP
Řekla bych,že služba byla poskytnuta v Německu,ale auto bude využíváno v ČR,tedy podle mne se jedná o přechýlení zdanitelného plnění a tedy musíte přiznat a odvést DPH - služba poskytnutá reg.osobou v EU a na základě fa i zároveň můžete nárokovat.Nasvědčuje tomu i to,že fa je vystavená bez německé DPH.
Upřesňuji - prosím poraďte :-)
O čestném prohlášení nic nevím.
Na faktuře je uvedeno:
"Steuerfreie innergemeinschaftliche Lieferung nach §17a + 17c USTDV"
Německy téměř neumím, jen tuším, že to znamená něco jako "dodávka účtována bez DPH dle paragrafů.... jejich zákona o DPH"
Pak už jsou tam jen běžné náležitosti faktury (dodavatel,odběratel včetně DIČ obou, data atd.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 6. 2006 14:46
Prosím o radu :-)
Český plátce jel firemním českým autem do SRN na služební cestu. na území SRN měl s autem nějaký problém, tak mu auto opravili v nejbližším německém autoservisu. Teď mám před sebou fakturu od německého autoservisu plátce vystavenou na tu českou firmu, je vystavena bez DPH. Prosím, musím to DPH vypořádat v českém přiznání k DPH na řádcích 230+330 nebo ne?
Děkuji předem za ochotu, s DPH v EU jsem pořád nejistá :-(