Re: Běžný účet v cizině - důležité
>Pracovala jsem dříve v Německu. Mám tam běžný účet.
>Nyní jsem už několik let zaměstnána v ČR. Úroky mi v
>Německu nejsou daněny. Dle nové úpravy německé banky
>sděluji úroky našich občanů FÚ. A teď k otázce:
>Zaměstnavatel za mě dělá roční zúčt. daně. Musím tyto
>úroky danit? Není to až od nějaké výše? Myslím, že
>mohu mít i jiný příjem do nějaké výše, který nemusím
>uvádět??
Do 6.000,- Kč za rok.
>Jak by to bylo kdybych nebyla zaměstnána a byl to
>jediný příjem. Do jaké výše by se to v tomto případě
>neuvádělo v DP?
Do 15.000,- Kč ra rok.
>Pokud to však musím vždy danit, nemám jasno v
>převodu(kurzu). Stanoví se z kurzu ČNB, ale k jakému datu? Je
>to k k datu připsání?
Podle jednotného kurzu. Najdete zde na serveru
http://business.center.cz/business/finance/dane/kurzy.aspx
>
>Moc moc Vám děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 6. 2006 20:55
Pracovala jsem dříve v Německu. Mám tam běžný účet. Nyní jsem už několik let zaměstnána v ČR. Úroky mi v Německu nejsou daněny. Dle nové úpravy německé banky sděluji úroky našich občanů FÚ. A teď k otázce:
Zaměstnavatel za mě dělá roční zúčt. daně. Musím tyto úroky danit? Není to až od nějaké výše? Myslím, že mohu mít i jiný příjem do nějaké výše, který nemusím uvádět??
Jak by to bylo kdybych nebyla zaměstnána a byl to jediný příjem. Do jaké výše by se to v tomto případě neuvádělo v DP?
Pokud to však musím vždy danit, nemám jasno v převodu(kurzu). Stanoví se z kurzu ČNB, ale k jakému datu? Je to k k datu připsání?
Moc moc Vám děkuji