Pokračujte v původní diskuzi, prosím!
Prosím, propříště pokračujte v původní diskuzi zde
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=227571
Není vhodné zakládat NOVÉ dotazy, když POKRAČUJETE v diskuzi. Žádám Vás o to kvůli větší přehlednosti zdejšího fóra. Děkuji za pochopení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 6. 2006 20:23
- Děkuji za reakci. Jde mi hlavně o to, jak správně postupovat. Zda se musí, nebo naopak nesmí takováto půjčka úročit a také co je daňově uznatelný úrok a co už ne. A co je z daňového hlediska nejlepším řešením. Jde o novou společnost se základním kapitálem 200 000,-. Půjčka společníka (a zároveň jednatele) bude činit 3 miliony korun. Někde jsem se dočetla, že daňově uznatelným úrokem může být pouze úrok z půjčky, která nepřesáhne čtyřnásobek vlastního kapitálu. Na druhé straně jsem pak narazila na názor, že pokud by takováto půjčka úročena nebyla, tak by se - zjednodušeně řečeno - společnost neoprávněně obohacovala. Ráda bych slyšela - resp. četla - jednoznačný názor jak v tomto případě postupovat, aby byly příslušné úřady bez námitek. A je možno tuto sumu rozdělit na onen úročený-daňově uznatelný čtyřnásobek - a zbytek jako neúročenou půjčku? Moc děkuji za radu!!!